miercuri, 1 mai 2013

Sos Worcestershire



Sosul Worcestershire este extrem de versatil. Supe, tocane, carne, pasare, brânza, legume, marinade, sosuri si dressinguri – toate acestea se pot asezona cu sos Worcestershire. Cantitatea standard este de circa ½ -1 lingurita la o portie, dar aceasta se poate suplimenta, in functie de preferintele personale.





Ingrediente:
2-3 cepe medii (tocate foarte fin)
3 linguri de otet (sau sucul de la o lamaie stoarsa)
2 catei de usturoi (striviti bine)
2-3 linguri de seminte de mustar
1 lingura de boabe de piper
1 lingurita (rasa) de cuisoare
½ lingurita de piper rosu
1 baton de scortisoara
½ ceasca sos de soia
2 linguri de sare
2 bucati de ansoa (strivite bine)
½ ceasca de apa


Mod de preparare:
Se ameste bine toate ingredientele de mai sus intr-un robot de bucatarie iar apoi se toarna intr-o sticla si se pastreaza la frigider.

Acest sos este foarte bun pentru a marina orice fel de carne.


Un comentariu: