Sosul cocktail (salsa rosa) este
foarte cunoscut atat in Italia cat si in intreaga lume. Acesta este de culoare roz
“salsa rosa”, este un sos foarte fin, gustos si parfumat, fiind folosit in
special ca un acompaniament
pentru fructele de mare (crustacee) si peste, imbunatatind aroma acestora.
Ingrediente:
Coniac: ½ pahar (35
ml)
Maioneza: 120g
Ketchup: 80g
Smantana: 60g
Mustar: 40g
Sos Worcestershire: 1
lingurita + Sucul de la o
portocala (optional)
Se toarna maioneza,
ketchup-ul, mustarul, sosul worcestershire, sucul de la o portocala (optional) si coniacul intr-un vas incapator iar apoi se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga smantana (care a fost “batuta”
putin) si se amesteca incet pentru a obtine un sos usor compact.
Se pune timp de 40 de
minute – 1 ora la frigider.
Atentie: NU exagerati cu acest sos deoarece este
plin de calorii!!!
Ne gasiti pe: infinitulmeu.ro
RăspundețiȘtergere