miercuri, 29 mai 2013

Ne-am mutat pe www.infinitulmeu.ro

Dragi prieteni,
Va anuntam cu placere ca ne-am mutat oficial, incepand de azi pe infinitulmeu.ro
Va multumim pentru interesul acordat!

marți, 21 mai 2013

Tunelul Iubirii (Ucraina) – Tunnel of Love


Un alt pasaj recomandat indragostitilor este tunelul din orasul ucrainean Klevan. Este de fapt un tunel de copaci, ai caror frunze au fost lasate sa creasca in voie. Prin tunel trece un tren care de-a lungul anilor a reusit sa modeleze acest cadru natural exceptional. Nu este o lucrare facuta de om, ci o piesa luxurianta de natura relizata de un tren care trece de 3 ori pe zi prin acest loc. 

Indragostitii traverseaza aceasta cale ferata de un kilometru pentru a-si pune o dorinta. Se spune ca daca sunt sinceri in dragostea lor, dorintele li se vor implini. Insa nu toata lumea cunoaste acest secret ascuns in inima padurii din Ucraina. Nu rata acest tunel de frunze verzi daca te afli in Klevan, fie insotit sau singur.

Wisteria Tunnel - Tunelul de Flori din Japonia


Tunelul de flori din Japonia se mai numeste si Fuji Gardens si se afla in Kawachi Fuji Garden (orasul Kitakyushu). Aceasta trecatoare este ornata in mod natural cu o cascada de liane multicolore de flori Wisteria. Este un culoar absolut mirific pentru trecatorii din Japonia, si nu numai. Cei care traverseaza acest pasaj au ocazia sa intre intr-o lume de basm, asadar este o destinatie ideala pentru cuplurile de indragostiti. Lianele ornamentale Wisteria sunt populare atat in gradinile din regiunile estice, cat si in cele vestice.

luni, 13 mai 2013

Cascada Bigar - Romania


Cascada Bigar, una dintre cele mai frumoase cascade din lume se afla in judetul Caras-Severin, Romania. Aceasta este situata in padurile din Muntii Aninei si este formata dintr-un izvor de apa subterana (bogata in calcar), ce se scurge in raul Minis. Cascada este spectaculoasa prin modul in care curge apa, in suvoaie subtiri pe un prag stancos acoperit de muschi naturali, ea fiind situata exact la Paralela 45 ceea ce o face cu adevarat unica in lume.

duminică, 5 mai 2013

Poza saptamanii - Havasu Falls

Havasu Falls este o cascada din Grand Canyon situat la o mila si jumatate de Supai, Arizona, Statele Unite ale Americii. Aceasta este probabil cea mai faimoasa si cea mai vizitata dintre toate cascadele din USA si consta intr-un "jgheab" principal care cade de pe o stanca verticala de 120 de metri intr-o "piscina" mare.








               (click pe poza pentru a o mari)


miercuri, 1 mai 2013

Arta


Arta este in esenta cea mai profunda expresie a creativitatii umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având in vedere faptul ca fiecare artist isi alege singur regulile si parametrii de lucru, se poate spune totu si ca “arta” este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu si a unui set de valori ce determina ce anume merita a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment, o idee, o senzatie sau o traire in modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu. Prin modul sau de manifestare, arta poate fi considerata si ca o forma de cunoastere (cunoasterea artistica).

Incarca-ti "bateriile" - 10 modalitati de a te relaxa


Incarca-ti "bateriile" si scapa de rutina zilnica prin diverse modalitati. Mai jos voi enumera cateva dintre acestea.
1. SPA-ul este locul ideal pentru a te relaxa. Este o alegere foarte potrivita pentru un week-end sau o vacanta in care te poti bucura de tratamente de slabire, masaje, sauna, jacuzzi,  si multe altele, departe de agitatia si stresul specific marilor orase.

S-au inventat chilotii cu vibratii, controlati prin smartphone


Ultima gaselnita in materie de gadgeturi sunt mult asteptatii chiloti cu vibratii controlate prin smartphone.
Aparuti in urma unui parteneriat Durex si Apple, lenjeria vibratoare promite sa rezolve toate problemele cuplurilor care au relatii la distanta.

Linia de lenjerie intima cu vibratii controlate prin smartphone se numeste "Fundawear" (joc de cuvinte intre distractiv si lenjerie, lb.engl.orig.) si se afla momentan doar in stadiul de proiect.

Filiala australiana a producatorului de prezervative a venit cu aceasta idee inedita, pe care o numeste "viitorul preludiului".

Clipul de prezentare al produsului cu vibratii intime a facut deja furori pe internet si australienii promit ca vor perfectiona lenjeria astfel incat cuplurile care au relatii la distanta sa nu-si mai simta lipsa atat de tare.
Cum ti se pare ideea?
Iata video-ul de prezentare a acestui gadget:

sursa: unica.ro

Fructele de mare – tipuri, beneficii si consum



Fructe de mare este denumirea generica pentru mai multe tipuri de vietuitoare comestibile din apele marilor si oceanelor. In vreme ce unii specialisti includ pestii ca somonul, tonul, codul, ansoa sau heringul in categoria fructelor de mare, alte pareri avizate spun ca fructe de mare sunt doar crustaceele, icrele, molustele si echinodermele. Alte voci sustin ca si algele, hrana viitorului, pot fi considerate fructe de mare. Fie ca provin din fauna si flora spontana a marii, fie ca sunt cultivate in ferme specializate, fructele de mare sunt apreciate pe tot mapamondul, incluse in multe diete si in meniuri tipice, cum ar fi cele mediteraneean sau asitic.

Menta vindeca ulcerul si gastrita


Din cele mai vechi timpuri, menta a fost folosita ca tratament pentru diverse afectiuni, in special ale stomacului, dar si ca planta aromatica si condiment la prepararea diverselor feluri de mancare si deserturi.
Menta care se foloseste in scopuri terapeutice si culinare este menta cultivata si nu menta salbatica, ce nu contine suficiente uleiuri volatile. Menta de apa, menta dulce si menta piparata sunt cele 3 tipuri de menta potrivite pentru tratamente si alimente. Cele 3 cresc in gradina, se planteaza usor si se adapteaza imediat solului, fiind de altfel plante perene ce apar in gradina an de an. Desigur, menta se poate pastra si in ghiveci.

Fenicienii au inventat primul alfabet cu litere


Daca sumerienii si egiptenii au dezvoltat primele forme de scriere din istoria civilizatiei in perioada 3500-3000 i.Hr, sumerienii prin scrierea cuneiforma iar egiptenii prin scrierea hieroglifica, primul alfabet modern a aparut abia in jurul anilor 1450-1200 i.Hr., fenicienii fiind cei care au creat prima metoda de scriere bazata pe litere, inlocuind astfel pictogramele si simbolurile folosite anterior.

Oamenii pot mirosi peste 10.000 de arome


Intreg procesul incepe de la aerul inhalat, moleculele de aer care intra in nas fiind captate de cilii receptorilor olfactivi. Vi-i puteti imagina ca pe niste corali: receptorii olfactivi sunt fixati pe mucoasa cavitatii nazale precum trunchiul unui coral iar cilii sunt ramurile care se desprind din trunchi si care asteapta ca moleculele de aer sa se loveasca de ei pentru a trimite impulsuri nervoase catre creier unde sa fie analizate si sa ne faca sa tragem mai tare aer in nas (daca ne place) ori sa ne punem mana la nas (in cazurile nefericite).

Delta Dunarii este cea mai bine conservata delta din Europa


Delta Dunarii este intinsa pe o suprafata de circa 3.500 de km patrati, un spatiu vast, in mare parte romanesc si doar o mica suprafata in Ucraina, cu sate razlete si mediu acvatic intins, in care traiesc mai putin de 15.000 de locuitori, insa cu o mare varietate etnica: greci, lipoveni, tatari sau ucrainieni. Delta Dunarii este cea mai bine conservata delta a Europei si a doua ca marime din Europa, dupa delta Volgai. in afara de acestea, alte fluvii europene care au format delte la varsare sunt Rin-ul, Ron-ul (Rhone), fluviile Po in Italia si Ebru in Spania.

Economiseste spatiul in camera copiilor (sau a ta)

(click pe poza pentru a o mari)

sursa: homeklondike.com            

Un interesant concept de biblioteca



(click pe poza pentru a o mari)

Cocktail de creveti


Cocktail-ul de creveti se foloseste in intreaga lume ca si aperitiv pentru fructele de mare. Este foarte usor de preparat si are un gust deosebit. Unele persoane folosesc si avocado la aceasta reteta insa mie nu-mi place avocado asa ca o sa va spun reteta fara acest ingredient.

Ingrediente:
500g de creveti
400g de sos cocktail (sos roz)
1 salata verde
2-3 linguri de patrunjel (tocat fin)

Sos cocktail (salsa rosa)


Sosul cocktail (salsa rosa) este foarte cunoscut atat in Italia cat si in intreaga lume. Acesta este de culoare roz “salsa rosa”, este un sos foarte fin, gustos si parfumat, fiind folosit in special ca un acompaniament pentru fructele de mare (crustacee) si peste, imbunatatind aroma acestora.

Ingrediente:
Coniac: ½ pahar (35 ml)
Maioneza: 120g
Ketchup: 80g
Smantana: 60g
Mustar: 40g
Sos Worcestershire: 1 lingurita + Sucul de la o portocala (optional)

Sos Worcestershire



Sosul Worcestershire este extrem de versatil. Supe, tocane, carne, pasare, brânza, legume, marinade, sosuri si dressinguri – toate acestea se pot asezona cu sos Worcestershire. Cantitatea standard este de circa ½ -1 lingurita la o portie, dar aceasta se poate suplimenta, in functie de preferintele personale.


Ungaria - scurta descriere




Ungaria (in maghiara Magyarország) este un stat situat in Centrul Europei, in Campia Panonica si la poalele sudice ale Carpatilor Occidentali Interiori, la o distanta egala de Oceanul Atlantic, Muntii Ural, respectiv de Marea Mediterana si Marea Nordului. Pe teritoriul ei este situata aproape toata suprafata Campiei Panonice, din care face parte Parcul National Hortobágy, inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Se invecineaza cu Serbia la sud, Croatia si Slovenia la sud-vest, Austria la vest, Slovacia la nord si Romania la est.

Ucraina - scurta descriere




Ucraina este o tara in Europa Orientala. Are frontiera cu Rusia - in nord-est, Belarus - in nord, Polonia, Slovacia si Ungaria - in vest, Romania si Republica Moldova - la sud-vest, Marea Neagra si Marea Azov- la sud. Capitala Ucrainei este orasul Kiev.
Numele "Ucraina" provine din termenul ukraina din slava veche rasariteana, termen ce inseamna "teritoriu de granita" sau "in teren", "in tara". Este derivat din u ("langa") si radicalul slav krai ("margine, regiune"). Teritoriul si-a primit acest nume fiindca, in momentul invaziei tataresti din secolul al XIII-lea, se afla in zona de frontiera a Rusiei medievale. A fost cunoscuta (mai ales in perioada tarista) si sub numele de "Rusia Mica", prin contrast cu "Rusia Mare", cand principatul sau medieval s-a separat de restul Rusiei, in urma invaziei mongole. In limba ucraineana, kraina inseamna "tara." 

Slovacia - scurta descriere




Slovacia, oficial Republica Slovaca (slovaca: Slovensko, oficial Slovenská republika) este un stat fara iesire la mare din Europa Centrala, cu o populatie de peste cinci milioane de locuitori, si o suprafata de aproximativ 49.000 km². Se invecineaza cu Ucraina la est, cu Polonia la nord-est, cu Cehia la nord-vest, cu Austria la vest si cu Ungaria la sud. Capitala si cel mai mare oras este Bratislava, localizat in sud-vestul tarii. Slovacia este un membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC si a altor organizatii internationale.
In antichitate, teritoriul a fost locuit de triburi dacice, celtice si germanice, iar peste cateva secole, teritoriul fusese incorporat inImperiul Roman.

Romania - scurta descriere



Romania este o tara situata in sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunarii, la nord de peninsula Balcanica si la tarmul nord-vestic al Marii Negre. Pe teritoriul ei este situata aproape toata suprafata Deltei Dunarii si partea sudica si centrala a Muntilor Carpati. Se invecineaza cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord si est siRepublica Moldova la est, iar tarmul Marii Negre se gaseste la sud-est.
De-a lungul istoriei, diferite portiuni ale teritoriului de astazi al Romaniei au fost in componenta sau sub administratia Daciei,Imperiului Roman, Imperiului Otoman, Imperiului Rus si a celui Austro-Ungar.
Romania a devenit stat suveran in 1859 prin unirea dintre Moldova si Tara Romaneasca condusa de Alexandru Ioan Cuza si a fost recunoscuta ca tara independenta 19 ani mai tarziu. In 1918, Transilvania, Bucovina si Basarabia s-au unit cu Romania formand Romania Mare sau Romania interbelica, care a avut extinderea teritoriala maxima din istoria Romaniei (295.641 km2).

Polonia - scurta descriere



Polonia, oficial Republica Polona (poloneza Rzeczpospolita Polska), este o tara din Europa Centrala, care se invecineaza cu Germania la vest, Cehia si Slovacia la sud, Ucraina si Belarus la est, Lituania, Rusia si Marea Baltica la nord. Are de asemenea o frontiera maritima cu Danemarca si Suedia. Intreaga suprafata a Poloniei este de 312.683 km², situand acest stat pe pozitia 69 in lume din punct de vedere al suprafetei. Polonia are o populatie de 38,1 milioane de locuitori, concentrati principal in orase si municipii mai mari, precum capitala istorica – Cracovia, si cea actuala – Varsovia.

Republica Moldova - scurta descriere




Moldova, cu denumirea oficiala Republica Moldova este un stat localizat in sud-estul Europei. Se invecineaza cu Romania la vest si cu Ucraina la est. Republica Moldova are iesire la Dunare pe o fasie de 340 de metri la extremitatea sa sudica. In perioada dezmembrarii Uniunii Sovietice, Republica Moldova isi declarase independenta pe 27 august 1991. Pe 29 iulie 1994 a fost adoptata prima constitutie a Moldovei. Incepand cu anul 1990, o portiune a teritoriului Moldovei situata pe malul estic a raului Nistru este sub control de facto a regimului separatist Transnistrean.

Cehia - scurta descriere




Republica Ceha, denumita si pe scurt Cehia (in ceha Česko, ˈtʃɛskɔ) este o tara fara iesire la mare, aflata in Europa Centrala. Ea se invecineaza cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud si cu Slovacia la est. Capitala sa si cel mai mare oras, avand 1,3 milioane de locuitori, este Praga.
Este o democratie reprezentativa parlamentara si pluralista, membra a Uniunii Europene, a NATO, a OECD, a OSCE, a Consiliului Europei si a Grupului de la Visegrád.

Bulgaria - scurta descriere



Bulgaria este o tara din Europa de Sud-Est. Se invecineaza cu Romania la nord, Serbia si Macedonia la vest, Grecia si Turcia la sud, iar la est are iesire la Marea Neagra. Cu un teritoriu de 110.994 km², Bulgaria este a 14-a tara ca marime din Europa. Pozitia sa a facut din ea o rascruce istoric a diverselor civilizatii, devenind locul unde s-au gasit cele mai vechi artefacte si dovezi ale prelucrarii metalelor din lume.

Belarus - scurta descriere



Belarus, denumita oficial Republica Belarus, este o tara fara iesire la mare, aflata in Europa de Est, vecina cu Rusia catre nord-est, Ucraina catre sud, Polonia catre vest, si Lituania si Letonia catre nord-vest. Capitala tarii este Minsk; printre alte orase mari se numara Brest, Grodno (Hrodna), Gomel (Homjel), Moghilev (Mahiloŭ) si Vitebsk (Vicebsk). Peste 40% dintre cei 207.600 km² sunt impaduriti, iar principalele sectoare economice sunt agricultura si industria prelucratoare.

marți, 30 aprilie 2013

Contact

Completati formularul de mai jos:

Let The Journey Begin!




Suntem fericiti ca sunteti alaturi de noi in aceasta infinita calatorie pe intreaga suprafata a Pamantului! Daca citesti acest articol inseamna ca si tu esti pasionat de calatorii si-ti propunem sa ne vizitezi in fiecare zi sau ori de cate ori iti face placere si esti dornic de a afla lucruri noi, ce ne inconjoara.

Vom incerca sa va prezentam saptamanal cate o destinatie, locuri uimitoare din lume, diverse tutoriale, subiecte cu privire la sanatate, arta, culinare, gadget-uri si multe alte articole care va vor incanta.

Te invitam si pe tine sa impartasesti cu noi experientele, amintirile si opiniile tale. De asemenea te incurajam sa vii cu propuneri noi de articole si sa fii partenerul nostru de calatorie, pe tot parcursul acestui jurnal.

Cu mult drag,