miercuri, 1 mai 2013

Sos cocktail (salsa rosa)


Sosul cocktail (salsa rosa) este foarte cunoscut atat in Italia cat si in intreaga lume. Acesta este de culoare roz “salsa rosa”, este un sos foarte fin, gustos si parfumat, fiind folosit in special ca un acompaniament pentru fructele de mare (crustacee) si peste, imbunatatind aroma acestora.

Ingrediente:
Coniac: ½ pahar (35 ml)
Maioneza: 120g
Ketchup: 80g
Smantana: 60g
Mustar: 40g
Sos Worcestershire: 1 lingurita + Sucul de la o portocala (optional)



 Mod de preparare:
Se toarna maioneza, ketchup-ul, mustarul, sosul worcestershire, sucul de la o portocala (optional) si coniacul intr-un vas incapator iar apoi se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga smantana (care a fost “batuta” putin) si se amesteca incet pentru a obtine un sos usor compact.
Se pune timp de 40 de minute – 1 ora la frigider.

Atentie: NU exagerati cu acest sos deoarece este plin de calorii!!!


Un comentariu: